Zasady wynajmu ekspresu do kawy

Zapewnienie dostępu do świeżej i aromatycznej kawy swoim pracownikom biurowym jest najlepszym sposobem na to, aby utrzymać ich w pełnej koncentracji. Dzięki kofeinie będą w dobrej formie przez cały dzień pracy. Dodatkowo, przerwy na kawę sprzyjają poprawie relacji między pracownikami i są chwilą przyjemności w ciągu natłoku pracy. Obecnie najbardziej ekonomicznym rozwiązaniem na rynku jest dzierżawa ekspresów do kawy. Wyjaśniamy, dlaczego warto zdecydować się na to rozwiązanie.

Ekspres do kawy, zainstalowany w miejscu pracy, znacznie ułatwia proces przygotowywania tego aromatycznego napoju. Pracownicy zamiast samodzielnie parzyć kawę rozpuszczalną lub sypaną, będą mogli cieszyć się filiżanką kawy o wiele szybciej i w o wiele lepszej jakości. Jest to bardzo ważne w miejscu, gdzie pracuje wiele osób jednocześnie. Należy jednak pamiętać o tym, żeby sprzęt do parzenia kawy znajdujący się w biurze był dobrej jakości. Do tego musi być wytrzymały, wydajny i sprawny. Niestety, dobre ekspresy do kawy stanowią spory wydatek, dlatego zdecydowanie lepszym rozwiązaniem jest wynajem. Wystarczy, że wpiszemy w wyszukiwarce np. dzierżawa ekspresów do kawy Opole i będziemy mogli zapoznać się z ofertą z naszego regionu.

Jak to wygląda?

Wynajem ekspresu polega najczęściej na kupnie kawy. Działa to tak, że dzierżawca zobowiązuje się do zakupu określonej ilości kawy a w zamian może użytkować ekspres. Umowa obejmuje model urządzenia, minimalną liczbę sprzedanych kaw i długość okresu użytkowania. Trzeba być uważnym, ponieważ może ona obejmować tylko jeden z powyższych elementów albo wszystkie na raz. Wszystko oczywiście zależy od wybranej firmy. Dobrze przemyślcie rodzaj urządzenia i miesięczne minimalne zamówienia potrzebne w firmie do pracy. Chodzi o to, że do niewielkiego, kilkuosobowego biura nie trzeba zamawiać maszyny mającej wydajność 100 kaw dziennie, a do gastronomii sprzętu o specyfikacji domowego urządzenia, ponieważ ten szybko się zepsuje.

Co jeszcze warto wiedzieć?

Bardzo ważne jest podjęcie decyzji o dzierżawie ekspresu na potrzeby gastronomii, gdzie kawy produkuje się praktycznie w przemysłowych ilościach. Wówczas nawet całkiem niezły ekspres automatyczny może odmówić posłuszeństwa. Oznacza to, że potrzebna będzie wyjątkowo solidna konstrukcja. Oczywiście, wszystko zależy przede wszystkim od oferty i klasy lokalu i roli, jaką w nim będzie grała kawa, jednak z tyłu głowy zawsze trzeba mieć tego rodzaju czynniki, wpływające na klasę ekspresu do kawy.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *